söndag 23 maj 2010

Aspzilla - the mighty



En helg med mycket grävande och flyttande har det blivit. Perfekt väder för att vara ute, men för att flytta växter är det kanske inte helt optimalt... Fast det ska ju regna hela veckan nu, så då får de lite vatten ändå.


Utanför vår tomt har det tidigare (fram till förra året) vuxit en aspskog. Det skulle aldrig blivit någon skog där, men Skanska, som byggde området här, gav marken till kommunen när de byggt färdigt. Kommunen missade det. Under 10 år var det alltså ingen som riktigt ägde marken. Med det följer att ingen riktigt skötte om den heller... Den användes mest som soptipp. När vi flyttade hit för 9 år sedan, började vi röja undan lite för att göra snyggt. Det var gott om små träd och några lite större... För ett år sedan var det många träd som var större. Vi fick hjälp med att rensa.


Problemet med aspar som sågas ner, är att de vill inte gärna dö. Har de inte kvar sin stam, får de väl skicka upp nya små plantor längs med rötterna istället. Den före detta skogen är nu full av sly. Mina rabatter fylls lätt också. I dag tänkte vi gå till motangrepp. Beväpnad till tänderna satte min man igång att gräva och dra. Aspzilla - the mighty, skulle bort! Det var nog inte så bra för hans troligen spruckna revben... Men vad gör man inte för sin fru???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar